Single Wandeling Amsterdamse Waterleidingduinen

Een gezellig wandeling met singles in een geweldig mooi gebied! De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn een van mijn favoriete gebieden en je kan hier volop genieten van rust en ruimte. Het is alleen bestemd voor wandelaars en bovendien mag je hier lekker struinen buiten de paden! Deze zondag maken we met een leuke groep singles een afwisselende wandeling door dit unieke gebied.

Het natuurgebied De Amsterdamse Waterleidingduinen bestaat uit een aantal interessante elementen, zoals oude stuifduinen, vochtige en moerassige valleien, afwisselend bos en open vlaktes met kanalen en duinmeertjes. Damherten, reeën, vossen, vleermuizen en konijnen komen hier veelvuldig voor. Damherten gaan we in ieder geval zeker voorbij zien komen tijdens onze wandeling.

We maken een afwisselende struinwandeling van circa 11,5 km door dit unieke gebied. Heb je zin om lekker te wandelen met leuke singles en fijne gesprekken? Loop dan gezellig met ons mee!

Datum: Zondag 24 maart 2024

Leeftijdsgroep: 45-69 jaar

Plaats: Amsterdamse Waterleidingduinen (Vogelenzang)

Prijs: € 11,00

Programma

10.45 uur – 11.00 uur: Verzamelen en kennismaken
11.00 uur: Start wandeling
Onderweg kunnen we een of meerdere korte pauzes nemen
Circa 15.00 – 15.30 uur: Einde van de wandeling en evt. afsluitend drankje

Over de wandeling
De wandeling is in totaal circa 11,5 km en we gaan lekker struinen buiten de paden. Onderweg kunnen we pauzeren wanneer we willen en we lopen in een normaal rustig tempo. Er is geen horeca aanwezig in het gebied, dus neem zelf voldoende te drinken en eten mee voor onderweg. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn. Wie wil kan daarba nog een drankje doen als er plek is.

Over de Amsterdamse Waterleidingduinen
Het duin is maar liefst 3400 ha groot, dat is ongeveer 5 km breed en 10 km lang, en ligt tussen Zandvoort en Noordwijk. Hier wordt 2/3 van het drinkwater voor Amsterdam voorgezuiverd. Natuur en het zuiveren van water gaan hier al sinds 1853 mooi samen.

In het natuurgebied krijgt de natuur nu vrij spel, het gebied staat weer onder invloed van de zee. Door wind en storm nemen de duinen nog regelmatig zout water op. Onder invloed van de wind en het water ontwikkelen kleine strandduinen zich tot grotere duinen. De buitenduinen kenmerken zich door zoutminnende flora en fauna, zoals de typische helm, zeeraket en zeemelkdistel.

Landinwaarts nemen de bossen, struwelen en beschutte valleien sterk toe. Dit heeft als gevolg dat er meer vogels en zoogdieren landinwaarts leven. Jaarlijks broeden er ongeveer 100 vogelsoorten waaronder duinvogels als de roodborsttapuit en de braamsluiper, maar ook rietvogels zoals de blauwborst en de rietzanger komen er voor.

Volop aanwezig zijn damhert, ree en vos. Kleine roofdieren zoals de hermelijn, wezel en bunzing zijn in kleinere aantal aanwezig.