Single Wandeling Dwingelderveld

Het mooie Dwingelderveld is een bezoekje meer dan waard! We gaan dus een afwisselende wandeling maken door dit mooie gebied. Heb je ook zin in een leuke dag en om lekker te wandelen en te kletsen met andere singles? Loop dan gezellig met ons mee! 

Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West- Europa. Een mooi gebied met heide en vergraste heidebegroeiing (ook juist heel mooi in de winter), heidevennetjes, stukken bos en kleine zandverstuivingen. En we lopen uiteraard ook over het plankenpad dat hier ligt! Een hele afwisselende wandeling dus, van circa 13 km. Ga je mee wandelen en genieten?

Datum: Zondag 13 november 2022

Plaats: Spier

Prijs: € 10,00

Programma
10.45 – 11.00 uur: Verzamelen en start wandeling
Onderweg kunnen we pauzeren wanneer we willen
circa 15.00 uur: Einde van de wandeling

Over de wandeling
De wandeling is in totaal circa 13 km en gaat door bossen, over de hei en langs vennetjes. Onderweg kunnen we pauzeren wanneer we willen (geen horeca onderweg). Neem dus zelf voldoende te drinken en drinken mee. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn en we wandelen in een normaal rustig tempo. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel. Op sommige plekken kan het drassig zijn, houdt hier dus rekening mee met welke schoenen je aantrekt.

Over het gebied
In Zuidwest-Drenthe ligt een bijzonder natuurgebied: Nationaal Park Dwingelderveld. Het Nationaal Park is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Er zijn maar liefst 2 schaapskudden met herder die de heide in conditie houden. Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Het is aangewezen als Natura 2000-gebied. Dankzij een Europese subsidie hebben ze dit gebied kunnen herstellen, zodat de kwaliteit van de natuur optimaal wordt. Natte laagtes – slenken genoemd – en hoge zandruggen wisselen elkaar af in het uitgestrekte Dwingelderveld. Je vindt er heide, bos, jeneverbesbosjes, stuifzand en ruim veertig vennen. Een deel van die vennen is ontstaan in de ijstijd, andere zijn het resultaat van veenafgravingen.