Single Wandeling Kaapse Bossen

Een echte herfstwandeling door de bossen met mooi gekleurde bladeren mag natuurlijk niet ontbreken in het najaar! Heb je ook zin in een leuke dag en om lekker te wandelen en te kletsen met andere singles? Loop dan gezellig met ons mee, we gaan lekker banjeren door de gevallen bladeren en paddenstoelen zoeken! 

We maken een heerlijke en afwisselende herfstwandeling door de Kaapse Bossen bij Doorn. We lopen door uitgestrekte bossen, langs het landgoed de Ruiterberg, de Doornse Kei en natuurlijk uitzichttoren de Kaap (die ook beklommen kan worden). En tussen al het vallend blad zijn natuurlijk ook mooie paddenstoelen te vinden. Een middag lekker genieten van al het moois wat de herfst te bieden heeft! Na de wandeling drinken we samen nog een afsluitend drankje (inbegrepen).

Dit event is volgeboekt. Wie op de wachtlijst wil kan gewoon het boekingsformulier invullen, kies dan bij betaalmethode wel voor “zelf overboeken”. Als er nog een plek vrijkomt dan wordt er contact opgenomen en hoeft er ook pas betaald te worden.

Datum: Zondag 29 oktober 2023

Plaats: Doorn

Leeftijdsgroep: 45-69 jaar

Prijs: € 14,50 (inclusief 1 drankje)

Op zaterdag 11 november organiseren we ook een herfstwandeling voor de leeftijdsgroep 25-55 jaar!

Programma
12.45 – 13.00 uur: Verzamelen en start wandeling
Onderweg kunnen we even pauzeren wanneer we willen
circa 15.30 – 16.00 uur: Einde van de wandeling en afsluitend drankje (inbegrepen)

Over de wandeling
De wandeling is in totaal circa 9 km en gaat door de Kaapse Bossen bij Doorn. Onderweg kunnen we even pauzeren wanneer we willen. Neem zelf voldoende te drinken en eventueel een versnapering mee voor als we onderweg in het bos zijn. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn. Daar doen we samen nog een afsluitend drankje (inbegrepen). We wandelen in een normaal rustig tempo. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel. Zeker in de herfst zullen er veel (natte) bladeren liggen dus houdt hier rekening mee met welke schoenen je aantrekt.

Over het gebied
Bij Doorn, op de Utrechtse Heuvelrug, ligt dit uitgestrekte wandelbos met vele soorten vogels, zoogdieren, paddenstoelen en planten. Kom wandelen in de Kaapse Bossen over kronkelige bospaden, historische kerkpaden en statige beukenlanen.

In de Kaapse Bossen vind je veel sporen uit het verleden: grafheuvels, historische paden, oude grenswallen en landgoederen. Na terugkomst uit de Zuid-Afrikaanse Kaap kocht de familie Swellengrebel rond 1750 dit gebied, dat destijds uit heide en zandverstuivingen bestond. Zij gaven het de naam Kaapse Bossen.

Landgoed De Ruiterberg met het opvallende poortgebouw en de bekende terrassentuin uit het begin van de vorige eeuw kom je tegen langs de blauwe wandelroute. In het bos plaatsten de eigenaren zogenoemde ‘follies’: een uitkijktoren, de Stenen Tafel en de Doornse Kei.

Vanaf De Kaap heb je vanaf ruim 25 meter hoogte een schitterend uitzicht over vrijwel de hele Utrechtse Heuvelrug. Van de Amerongse Berg in het oosten tot de Domtoren van Utrecht in het westen. Bij mooi weer zie je in het zuiden zelfs de Rijn die als een glinsterend lint door de weilanden stroomt.

Dit gebied is een onderdeel van de Utrechtse Heuvelrug. De Utrechtse Heuvelrug is een zandrug in het landschap van de Nederlandse provincies Utrecht en Noord-Holland tussen de randmeren in het noordwesten en de Rijn in het zuidoosten. De Utrechtse Heuvelrug heeft veel bos en daarnaast vinden we er een aantal heidegebieden en enkele stuifzanden. Het gebied strekt zich van het Gooimeer in Huizen tot aan de Grebbeberg in Rhenen, een prachtig uitgestrekt natuurgebied van ongeveer 100 km lengte. De totale oppervlakte is ongeveer 23.000 hectare. Daarmee is het na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland. Als wandelaar is dit natuurlijk een prachtig afwisselend landschap waar je nog prehistorische grafheuvels, oude kastelen en natuurgebieden vind.