Single Wandeling Kennemerduinen

Lekker uitwaaien in de duinen! We maken een heerlijke wandeling door de Kennemerduinen met een groep singles. Gezellig kletsen, lekker wandelen en genieten van de mooie omgeving. Het duingebied is niet alleen in de zomer maar ook juist in de winter meer dan de moeite waard!

De Kennemerduinen zijn het middengedeelte van Nationaal Park Zuid-Kennemerland en een verrassend stukje natuur. Het is hier in elk jaargetijde heerlijk uitwaaien. Een deel van de wandeling voert door zeer afwisselend bos en een deel door open duingebied waar je af en toe flink moet klimmen. Halverwege komen we bij het strand voor een mooi uitzicht, waarna we onze tocht door de duinen vervolgen. We komen onderweg langs een aantal prachtige duinmeertjes en als we geluk hebben komen we ook een paar Schotse Hooglanders tegen. Heerlijk samen genieten een stevige duinwandeling!

Datum: Zondag 10 december 2023

Plaats: Overveen – Kennemerduinen

Leeftijdsgroep: 25-55 jaar

Prijs: € 10,00

Programma
10.45 – 11.00 uur: Verzamelen en kennismaken
11.00 uur: Vertrek wandeling
Tussendoor kunnen we pauzeren wanneer we willen
Circa 14.30 – 15.00 uur: Einde van de wandeling

Over de wandeling
De wandeling is niet te lang (10 km) en we wandelen in een normaal rustig tempo. De wandeling is grotendeels onverhard. Er zitten wel een paar kleine klimmetjes in en losse stukken zan, maar dan wordt je uiteraard ook beloond met een mooi uitzicht! Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel. Het kan op sommige stukken wat modderig zijn als het in de periode ervoor geregend heeft, dus hou daar rekening mee.

Neem zelf wat te eten en drinken mee voor onderweg. Van Funbreaks krijg je bij vertrek ook nog wat lekkers. Bij het verzamelpunt is horeca aanwezig. Na de wandeling kun je daar eventueel (als er plek) is ook nog wat drinken.

Over het gebied
De Kennemerduinen is het centrale deel van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het hele duingebied tussen IJmuiden en Zandvoort is in 1995 tot Nationaal Park uitgeroepen. De combinatie van de (grote mate van) landschappelijke oorspronkelijkheid en menselijke invloeden heeft de Kennemerduinen met een zeer rijke natuur begiftigd. Als bijzonder landschap is dit duingebied van internationaal belang, met name door de uitbundige flora en fauna. Niet voor niets maakt het gebied deel uit van het Europese Natura 2000-netwerk.

Het klimmen en dalen van het terrein versterkt de betovering die uitgaat van de wilde begroeiing. Verderop open duinterrein met verrassende vergezichten. Stille duinmeertjes, vochtige laagtes, stuivende duinen, ondoordringbare struwelen, grillig gevormde naald- en loofbomen, honderden plantensoorten, paddenstoelen, honderd soorten broed- en nog meer trekvogels, duinhagedissen, vleermuizen, reeën, vossen, Schotse Hooglanders… en dat allemaal in de voortuin van de Randstad.