Single Wandeling N70

We gaan deze dag een héle bekende en populaire route wandelen, namelijk de N70. Deze staat bekend als een van de mooiste wandelingen van Nederland en ook als een van de zwaardere wandelingen. Het klimmen en dalen wordt echter steeds beloond met mooie vergezichten.  Loop je gezellig mee met deze singlewandeling?

De wandelroute N70 loopt over de “8 bergen” waaronder ook de bekende Duivelsberg. De route laat een afwisselend heuvellandschap zien. Heel veel mooie bossen, maar ook prachtige vergezichten over polders en bijzondere laantjes. De route is officieel 14,2 km lang. Wij hebben de route recent nog gelopen en hadden 15,6 km op de teller staan aan het einde, dus hou er rekening mee dat deze iets langer is. De wandeling telt ook maar liefst 500 traptredes (die hebben we niet nageteld…) en heeft zo’n 375 hoogtemeters. Enige wandelconditie is dus wel verstandig om te hebben voor deze wandeling.

Heb je ook zin in een leuke dag, een stevige wandeling en om gezellig te kletsen met andere singles? Ga dan gezellig met ons mee tijdens deze mooie wandeling!

Datum: Zaterdag 6 april 2024

Leeftijdsgroep: 25-55 jaar

Plaats: Berg en Dal

Prijs: € 11,00

Programma
11.00 – 11.30 uur: Verzamelen, wie wil kan nog even wat drinken
11.30 uur: Start wandeling
Tussendoor kunnen we pauzeren wanneer we willen
Circa 16.30 uur: Einde van de wandeling, wie wil kan nog wat drinken en/of een pannenkoek eten

We verzamelen tussen 11.00 en 11.30 uur. Na het kennismaken vertrekken we voor de wandeling van circa 15,6 km. We wandelen in een normaal rustig tempo en tussendoor kunnen we pauzeren wanneer we willen. Neem zelf voldoende eten en drinken mee voor onderweg. De route is grotendeels onverhard, alleen sommige stukken bij/door dorpen zijn verhard. Sommige onverharde paden kunnen uiteraard nat en drassig zijn. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn. Na afloop kunnen we samen nog wat drinken en eventueel een pannenkoek eten.

Over de N70
Op maar weinig plaatsen in Nederland tref je zo’n unieke wandelroute aan als de N70 route in het Rijk van Nijmegen. De N70 wandelroute kenmerkt zich door haar diversiteit in route en startlocaties, en door haar verschillende afstandsmogelijkheden. De N70 trail route loopt over 8 ‘bergen’ door de glooiende bossen van Berg en Dal en omgeving. Onderweg biedt het heuvelachtige landschap prachtige vergezichten over de polders, uiterwaarden en het rivierenlandschap van rivier de Waal en de Rijn. Ook het cultuurhistorische karakter van de N70 natuurwandelroute is uniek. Het ontstaan van de N70 route gaat terug naar 1970; het natuurbeschermingsjaar. Sinds die tijd is de N70 een zeer populaire wandelroute onder natuurliefhebbers, wandelaars en hardlopers.