Single Wandeling Paleispark Apeldoorn

We gaan deze dag wandelen in het Paleispark Apeldoorn. De beeldentuin, het Wilhelminadal, het badpaviljoen, het paardenkerkhof en nog veel meer bijzondere plekken. Als je een wandeling door het Paleispark maakt, krijg je het gevoel dat je stiekem een kijkje mag nemen in het leven van de Oranjes. Loop je gezellig mee met deze singlewandeling?

Het Paleispark ligt tegen Paleis Het Loo aan en rondom slot Het Oude Loo. Het park is maar liefst 650 hectare groot. Van oudsher diende dit park ter ontspanning en verpozing van de Koninklijke bewoners van Het Loo en hun gasten. Bos, heide, sprengen, vijvers, bruggetjes, het Paleispark is heel afwisselend. Ook staan er veel kleine huisjes en gebouwtjes die vroeger allemaal een functie hadden, zoals het boothuis, theehuis en badhuis.

Heb je ook zin in een leuke dag en om lekker te wandelen en te kletsen met andere singles? Ga dan gezellig met ons mee tijdens deze afwisselende wandeling van circa 11-12 km!

Datum: Zondag 11 juni 2023

Plaats: Apeldoorn

Prijs: € 10,00

NB: we maken een wandeling door het Paleispark. We gaan dus niet naar Paleis het Loo zelf of Kroondomein het Loo toe.

Programma
10.45 – 11.00 uur: Verzamelen
11.00 uur: Start wandeling
Tussendoor kunnen we pauzeren wanneer we willen
Circa 14.30 – 15.00 uur: Einde van de wandeling

We verzamelen tussen 10.45 en 11.00 uur. Er zijn op de parkeerplaats toiletten aanwezig maar er is geen horeca. Na het kennismaken vertrekken we voor de wandeling van circa 11-12 km. We wandelen in een normaal rustig tempo en tussendoor kunnen we pauzeren wanneer we willen. Neem zelf voldoende eten en drinken mee voor onderweg. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn. De route is geheel onverhard. Sommige onverharde paden kunnen uiteraard nat en drassig zijn. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel.

Paleispark Apeldoorn
Het Paleispark is 650 hectare groot en ligt tegen Paleis Het Loo aan en rondom slot Het Oude Loo. Van oudsher diende dit park ter ontspanning en verpozing van de Koninklijke bewoners van Het Loo en hun gasten. Het Paleispark ligt tegen Paleis Het Loo aan en diende vroeger als plek om te ontspannen voor de leden van de koninklijke familie en hun gasten. Aan het begin van de 17e eeuw werd het park aangelegd. In de zomer speelde een groot deel van het hofleven zich voornamelijk af tussen de velden, bomen en vijvers. Het was dus belangrijk dat er in het Paleispark van alles te doen was: jagen, vissen en bootje varen bijvoorbeeld.

Het is een groot gebied, wel 650 hectare. Je vindt er bos, heide, vijvers, een hertenkamp en verschillende andere bezienswaardigheden. Dat de Oranjes hier vroeger een groot deel van hun tijd doorbrachten, is goed terug te zien in het Park. Zo kom je met regelmaat verstopte bankjes tegen, wandel je over de Koningslaan, zijn er bruggetjes over sprengen gebouwd en zijn er gebouwen die vroeger (en soms nu nog) een functie hadden voor de koninklijke familie. Je voelt aan alles dat het niet zomaar een bos is, maar een koninklijk bos.

Voor het park moet een entreeticket gekocht worden van circa € 2,00. Deze kan alleen online aangeschaft worden.

NB: we maken een wandeling door het Paleispark. We gaan dus niet naar Paleis het Loo zelf toe en ook niet naar het Kroondomein het Loo.