Single Wandeling Reeuwijkse Plassen

We gaan deze zondag wandelen midden in Het Groene Hart, bij de mooie Reeuwijkse Plassen. Tussen de plassen door loop je over smalle weggetjes en rondom het water ervaar je het oude polderland met zijn houtkaden, rietkragen, dijken en boerenweggetjes. Hollandser kan het niet! Heb je ook zin in een leuke dag en om lekker te wandelen en te kletsen met andere singles? Loop dan gezellig met ons mee! 

Lopend langs de Reeuwijkse Plassen heb je mooie uitzichten over de plassen en rietkragen en we wandelen over verschillende dijken die midden tussen de plassen liggen. Over de brede gracht ligt een aantal charmante ophaalbruggetjes en we komen langs enkele monumentale panden en boerderijen. Een afwisselende wandeling van ongeveer 12 kilometer langs de plassen en door de mooie Hollandse polder!

Datum: Zondag 22 januari 2023

Plaats: Reeuwijkse Plassen (bij Gouda)

Prijs: € 10,00

Programma
10.30 – 11.00 uur: Verzamelen
11.00 uur: Start wandeling
Tussendoor kunnen we pauzeren wanneer we willen
Circa 14.30 uur: Einde van de wandeling en eventueel afsluitend drankje

We verzamelen tussen 10.30 en 11.00 uur. Wie wil kan dan nog even wat drinken en vast kennismaken. Daarna vertrekken we voor de wandeling van circa 12 km. We wandelen in een normaal rustig tempo en tussendoor kunnen we pauzeren wanneer we willen. Neem zelf voldoende eten en drinken mee voor onderweg. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn. Daar kunnen we eventueel nog een afsluitend drankje doen. De route deels verhard en deels onverhard. Sommige onverharde paden door het gras kunnen uiteraard nat en drassig zijn. Wandelschoenen zijn niet perse noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel.

Reeuwijkse Plassen
De Reeuwijkse plassen zijn dertien plassen tussen Bodegraven en Gouda, ten oosten van het dorp Reeuwijk. Ze zijn van elkaar gescheiden door smalle weggetjes. De plassen hebben allemaal een rechthoekige vorm, waarin de vroegere verkaveling van de veengronden uit de tijd van de ‘Grote Ontginning’ nog valt te herkennen.

De Reeuwijkse Plassen zijn in de achttiende eeuw ontstaan door turfwinning. De turf werd onder meer gebruikt door pottenbakkerijen en bierbrouwers in Gouda. In de rechthoekige vorm van de plassen zie je nog hoe de voormalige veengronden destijds verkaveld zijn. In de negentiende eeuw ontstonden plannen om de plassen droog te leggen, maar dat is nooit gebeurd. Op het water strijken graag vele vogels neer.