Single Nieuwjaarswandeling met lunch

Het nieuwe jaar goed inluiden met een mooie nieuwjaarswandeling mét daarna nog een lekker lunch! We gaan deze zondag wandelen midden in Het Groene Hart, bij de mooie Reeuwijkse Plassen. Na de wandeling gaan we bij een restaurant nog gezellig lunchen met z’n allen.  Heb je ook zin in een leuke dag en om lekker te wandelen en te kletsen met andere singles? Ga dan gezellig met ons mee! 

Lopend langs de Reeuwijkse Plassen heb je de mooiste uitzichten. Tussen de plassen door loop je over smalle weggetjes en rondom het water ervaar je het oude polderland met zijn houtkaden, rietkragen, dijken en boerenweggetjes. Hollandser kan het niet! Over de brede gracht ligt een aantal charmante ophaalbruggetjes. Een afwisselende wandeling van ongeveer 10 kilometer langs de plassen en door de mooie Hollandse polder!

Na de wandeling maken we gebruik van een late lunch in het restaurant. Je hebt de keuze tussen vier lekkere lunchgerechten (zie hieronder bij het tabblad Programma & Info gebied). Er is 1 drankje tijdens de lunch inbegrepen en ook nog een kop koffie of thee na de lunch.

Datum: Zondag 7 januari 2024

Plaats: Reeuwijkse Plassen (bij Gouda)

Prijs: € 32,50

Programma
10.45 – 11.00 uur: Verzamelen en kennismaken
11.00 uur: Start wandeling
Tussendoor kunnen we pauzeren wanneer we willen
Circa 14.00 uur: Lunch in het restaurant
Circa 15.30 – 16.00 uur: Einde van het programma

We verzamelen tussen 10.45 en 11.00 uur. Na een kort voorstelrondje vertrekken we voor de wandeling van circa 10 km. We wandelen in een normaal rustig tempo en tussendoor kunnen we pauzeren wanneer we willen. De route deels verhard en deels onverhard. Sommige onverharde paden door het gras kunnen uiteraard nat en drassig zijn. Wandelschoenen zijn niet perse noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel. Neem zelf voldoende eten en drinken mee voor onderweg. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn.

Na de wandeling gaan we in het restaurant gezellig samen lunchen. Je kunt kiezen uit 4 lunchgerechten:
* Broodje Carpaccio – brood belegd met dun gesneden ossenhaas met rucola, truffelmayonaise, Parmezaanse kaas en pijnboompitten
* Uitsmijter ’t Reeuwijkse Hout – brood belegd met ham en rosbief en op het ei, champignons, spek en kaas
* Broodje Kroketten – twee ambachtelijke kroketten op desembrood
* Sesam Teriyaki – sesambol gevuld met (warme) kip teriyaki, geserveerd met frites

Tijdens de lunch is 1 drankje inbegrepen (koffie, thee, fris, tapbier, huiswijn) en ook nog 1 kopje koffie of thee na de lunch. Overige gebruiken zijn voor eigen rekening en dienen ter plekke direct betaald te worden.

Reeuwijkse Plassen
De Reeuwijkse plassen zijn dertien plassen tussen Bodegraven en Gouda, ten oosten van het dorp Reeuwijk. Ze zijn van elkaar gescheiden door smalle weggetjes. De plassen hebben allemaal een rechthoekige vorm, waarin de vroegere verkaveling van de veengronden uit de tijd van de ‘Grote Ontginning’ nog valt te herkennen.

De Reeuwijkse Plassen zijn in de achttiende eeuw ontstaan door turfwinning. De turf werd onder meer gebruikt door pottenbakkerijen en bierbrouwers in Gouda. In de rechthoekige vorm van de plassen zie je nog hoe de voormalige veengronden destijds verkaveld zijn. In de negentiende eeuw ontstonden plannen om de plassen droog te leggen, maar dat is nooit gebeurd. Op het water strijken graag vele vogels neer.