Single Wandeling Rosandepad

Heb je zin om lekker te gaan wandelen en andere singles te ontmoeten? Loop dan gezellig met ons mee tijdens deze single wandeling. Deze keer wandelen we weer een mooi klompenpad, het Rosandepad in Oosterbeek. We hebben deze route al meermaals gelopen en in elk jaargetijde is deze weer mooi. Gezellig kletsen met andere singles en genieten van een mooie wandeling!

We lopen onder andere langs de militaire Airborne Begraafplaats, buitenplaats Mariëndaal, door de Groene Bedstee (tunnel van beukenbomen), over de Hemelse Berg en door de Rosandepolder die in de uiterwaarden van de Nederrijn ligt. Een heerlijk afwisselend klompenpad met bospaden, weilanden, kamelen, struinpaden, uiterwaarden, landgoederen en watervalletjes. De wandeling is ongeveer 13 km. Een mooi gebied om te wandelen en gezellig andere singles ontmoeten! Wandel je met ons mee?

Datum: Zaterdag 1 oktober 2022

Plaats: Oosterbeek

Prijs: € 10,00

Programma
10.45 – 11.00 uur: Verzamelen
11.00 uur: Vertrek wandeling
Tussendoor pauzeren we een of meerdere keren
Circa 15.00 – 15.30 uur: Einde van de wandeling

Over de wandeling
De wandeling is ongeveer 13 km en we wandelen in een normaal rustig tempo. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel. De wandeling is bijna geheel onverhard en over mooie struinpaden. Het kan op sommige stukken modderig zijn als het pas geregend heeft, dus hou daar rekening mee met je schoenen. Tussendoor nemen we een of meerdere pauzes. Neem zelf voldoende te eten en drinken mee voor onderweg.

Over de omgeving
Oosterbeek staat internationaal bekend om de Slag om Arnhem. In de Tweede Wereldoorlog speelde de plaats een belangrijke rol vanwege de luchtlanding en veldslag van de geallieerde troepen in september 1944, als onderdeel van Operatie Market Garden. Jaarlijks trekt de Airborne Wandeltocht duizenden bezoekers naar Oosterbeek van over de hele wereld. De grootste eendaagse wandeltocht ter wereld vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag in september en vormt de aftrap van de Airborneherdenkingen in de regio.

De Rosandepolder is het poldergebied in de Nederlandse provincie Gelderland, gelegen ten zuiden van Oosterbeek en Arnhem, aan weerszijden van de spoorlijn Arnhem – Nijmegen aan de Nederrijn. Het is de bedijking van een uiterwaarde. De Rosandepolder ligt zowel op het grondgebied van de gemeente Renkum als op dat van Arnhem.