Single Wandeling Schoorlse duinen

Lekker uitwaaien in de duinen  tijdens deze afwisselende wandeling! We maken een heerlijke wandeling door de Schoorlse duinen met een groep singles. Gezellig kletsen, lekker wandelen en genieten van de mooie omgeving. 

De Schoorlse Duinen zijn het Nederlands hoogste duingebied en een verrassend stukje natuur. Het is hier in elk jaargetijde heerlijk uitwaaien. Open duinen worden afgewisseld met dichte bossen en natte vlakten. Uniek zijn de heidevelden, die vind je bijna nergens in de duinen. Op sommige plekken mag het zand weer stuiven. Er ontstaan spontaan nieuwe duintjes en kuilen. De zandhagedis vertoeft graag in het zand, wie weet komen we die nog tegen!

In het duingebied is het af en toe flink klimmen en zeker door het losse zand, maar het is de moeite waard! De wandeling is circa 11 km maar door het terrein dus soms best zwaar wandelen. Halverwege komen we bij het strand, waar we ook een klein stukje langs de zee lopen voor we weer de duinen ingaan. Heerlijk samen genieten van een stevige duinwandeling!

Datum: Zondag 5 maart 2023

Plaats: Schoorl

Prijs: € 10,00

Programma
10.45 – 11.00 uur: Verzamelen en kennismaken
11.00 uur: Vertrek wandeling
Tussendoor kunnen we pauzeren wanneer we willen
Circa 15.00 uur: Einde van de wandeling

Over de wandeling
De wandeling is circa 11 km maar wel vrij pittig door de hoogteverschillen en stukken mul zand. Dat wordt uiteraard wel beloond met mooie uitzichten! We wandelen in een normaal rustig tempo en de wandeling is vrijwel geheel onverhard. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel. Het kan op sommige stukken wat modderig zijn als het in de periode ervoor geregend heeft, dus hou daar rekening mee.

Neem zelf voldoende te eten en drinken mee voor onderweg. Van Funbreaks krijg je bij vertrek ook nog wat lekkers.

Over het gebied
De duinen van Schoorl zijn een paradijs voor de natuurliefhebber. Open duinen worden afgewisseld met dichte bossen en natte vlakten. Uniek zijn de heidevelden. Die vind je bijna nergens in de duinen. Op sommige plekken, zoals in De Kerf, mag het zand weer stuiven. Er ontstaan spontaan nieuwe duintjes en kuilen. De zandhagedis vertoeft graag in het zand. Wie geluk heeft, ziet hem zonnebaden.

Meer dan 60 kilometer wandelpad brengt je naar de hoogste duinen, de oudste bossen of de stuivende duinen. Want liet Staatsbosbeheer honderd jaar geleden het zand juist vastleggen door bomen te planten, nu mogen sommige duinen weer vrij stuiven. Zoals bij De Kerf waar het Noordzeewater bij springtij en noordwesterstorm vrij toegang heeft tot de achterliggende duinvalleien. Met resultaat! Dankzij het zoute zeewater konden planten als zeekraal, zeeraket en schorrenzoutgras zich hier weer vestigen. In hun spoor volgenden vogels en duinhagedissen. Zo hebben de Schoorlse Duinen er nog een prachtig natuurgebiedje bijgekregen.