Single Wandeling Strand- en Duinwandeling

Lekker uitwaaien langs het strand! We maken een afwisselende wandeling door de duinen en over stille stukken strand. Een middag lekker wandelen met een leuke groep singles en nieuwe mensen ontmoeten! 

We lopen een afwisselende route over het strand en door de duinen. We wandelen vanaf Kijkduin door het mooie gebied van het Westduinpark en terug. Uiteraard doen we hierbij alle bijzondere plekken aan. We beklimmen de 2 hoogste duintoppen met uitzichtpunt (de Haagse Piek en de Vulkaan) en verkennen het gebied de Natte Pan. Ook komen we langs strandmuseum Jutterskeet Ome Jan en de in de duinen verscholen bunkers. Halverwege pauzeren we bij een strandtent met een drankje (inbegrepen).

Een heerlijke wandeling van circa 9 km door de duinen, met afwisseling tussen stille stukken strand en ruige natuur. En de kans is heel groot dat we de prachtige Schotse Hooglanders ook tegenkomen. Deze grote grazers helpen samen met het duinkonijn om het gebied te beheren. Een perfecte wandeling voor een mooie zondagmiddag!

Datum: Zondag 30 juni 2024

Leeftijdsgroep: 45-69 jaar

Plaats: Kijkduin (Den Haag)

Prijs: € 15,00 (inclusief 1 consumptie)

Programma
12.45 – 13.00 uur: Verzamelen en kennismaken
13.00 uur: Start wandeling
14.30 uur: Pauze met een drankje bij een strandtent
15.00 uur: Vervolg wandeling
16.30 uur: Einde van de wandeling, eventueel een afsluitend drankje bij een strandtent

Over de wandeling:
De wandeling is in totaal circa 9 km en gaat door de duinen van het Westduinpark en over het strand. We nemen halverwege een pauze met een drankje bij een strandtent en we wandelen in een normaal, rustig tempo. Houdt er wel rekening mee dat de route deels over onverharde paden en stukken los zand gaat. wat het wat zwaarder lopen maakt.  We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn. Als afsluiting kan wie wil dan nog een drankje ergens bij een strandtent nemen.

Neem zelf ook voldoende te drinken en eten mee voor als we onderweg zijn. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige schoenen waar je goed op kunt lopen wel. 

Over het gebied:
Het Westduinpark is een ongeveer 240 hectare groot park gelegen tussen de haven van Scheveningen en Kijkduin. Het park heeft een belangrijke betekenis voor Den Haag op het gebied van natuur, recreatie, landschap en zeewering. Het is een afwisselend natuurgebied voor de Nederlandse duin- en kuststreek met beschermde leefgebieden voor planten- en diersoorten. In deze duinen ligt een uitgebreid netwerk van fiets,- voet,- en ruiterpaden.

Het natuurgebied heeft sinds 1990 een beschermde status als “Beschermd Natuurmonument Westduinpark”. Er bestaat ook een Europees netwerk van wettelijk beschermde natuurgebieden: de Natura 2000-gebieden. Het Westduinpark vormt samen met de Bosjes van Poot en Wapendal sinds 2003 een Natura 2000-gebied.

Hier liggen een aantal aan elkaar gegroeide paraboolduinen met markante duintoppen die 25 tot 30 meter hoog zijn. De paraboolduinen ontstonden doordat vanuit de zeereep een windkuil landinwaarts ging verwaaien tot een duinvallei die er van boven als een parabool uitziet. Ze vertonen aan de lijzijde een vrij steil duinfront. De hoogste duintop (34 meter) is De Haagse Piek en heeft resten van een bunker en een uitzichtplateau. De op een na hoogste duintop heet in de volksmond De Vulkaan en heeft eveneens een uitkijkpunt.