Single Wandeling Twickel Delden

Lekker wandelen in een zeer afwisselend gebied en ondertussen andere leuke singles ontmoeten. We wandelen deze keer over Landgoed Twickel in Ambt Delden, een prachtig landgoed en uitgestrekt natuurgebied. Loop je gezellig met ons mee?

Landgoed Twickel is een van de grootste landgoederen van Nederland met onder andere kasteel Twickel, diverse historische gebouwen, een parkbos en glooiende akkers en weilanden. Het dorp (Ambt) Delden ligt ook midden in Twickel. We lopen de Umfassungsweg waarbij we door zeer afwisselende landschappen lopen. Van kasteel tot dorp, van Twickelerbos tot vlonderpad, van watertoren tot weiland met koeien waar de door heen lopen. Werkelijk alles komen we tegen tijdens deze mooie wandeling!

Het wordt zondag heerlijk wandelweer; zonnig en temperatuur oplopend naar 16 graden!

Datum: Zondag 9 oktober 2022

Plaats: Delden

Prijs: € 10,00

Programma

11.15 – 11.30 uur: Verzamelen
11.30 uur: Start wandeling
Onderweg kunnen we een of meerdere pauzes nemen
Circa 15.00 uur: Einde van de wandeling

Over de wandeling
De wandeling is circa 11 km en we wandelen in een normaal rustig tempo. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel. De wandeling is deels verhard en deels onverhard. We lopen op sommige plekken dwars door het weiland heen (soms met koeien) waar het drassig en modderig kan zijn. Ook kan het zijn dat we door een paar centimeter water moeten lopen om een beekje over te steken (afhankelijk van de waterstand). Hou hier rekening mee met welke schoenen je aantrekt zodat je geen natte voeten krijgt. 

Onderweg kunnen we pauzeren wanneer we willen. Neem zelf voldoende te eten en drinken mee voor onderweg.

Achtergrond Landgoed Twickel
Twickel is een rijksbeschermde historische buitenplaats met 81 complexonderdelen vlak bij Delden in de buurtschap Deldeneresch, in de gemeente Hof van Twente in de provincie Overijssel. Het omgrachte kasteel vormt het centrum.

Het afwisselende landschap bestaat uit zacht glooiende akkers en weilanden, bossen en eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen. Daartussen slingeren zich beken en houtwallen. Op het landgoed bevinden zich zo’n honderdvijftig boerderijen, herkenbaar aan zwart-witte luiken, en andere gebouwen zoals twee watermolens, de watertoren en de houtzagerij. Cultuur en natuur gaan op Twickel harmonieus samen. De zorg voor dit alles berust bij de Stichting Twickel.