Single Wandeling Voornes Duin

We gaan deze dag wandelen in het Voornes Duin. We struinen over duinpaden en bospaden door het gebied, langs duinmeertjes en lopen even langs het uitzichtpunt over het strand. Loop je gezellig mee met deze singlewandeling?

Natuurgebied Voornes Duin ligt op Voorne-Putten, in Zuid-Holland. Een bijzonder duingebied aan de kust, op slechts een half uur rijden vanaf Rotterdam. Voornes Duin staat bekend om de verschillende landschappen zoals uitgestrekte duinen, bloemrijke duingraslanden en vochtige valleien. Struin langs moeras, stille duinmeertjes en bos en ontdek de vele soorten planten en de bijzondere vogels die zich hier thuisvoelen.

Heb je ook zin in een leuke dag en om lekker te wandelen en te kletsen met andere singles? Ga dan gezellig met ons mee tijdens deze afwisselende wandeling van circa 15 km! Het is mogelijk om alleen het eerste deel van de wandeling (9 km) mee te lopen.

Datum: Zondag 1 mei 2022

Plaats: Voornes Duin – Rockanje

Prijs: € 10,00

Programma
10.45 – 11.00 uur: Verzamelen
11.00 uur: Start wandeling
Tussendoor kunnen we pauzeren wanneer we willen
Circa 15.00 – 15.30 uur: Einde van de wandeling en afsluitend drankje

We verzamelen tussen 10.45 en 11.00 uur. Daarna vertrekken we voor de wandeling van circa 15 km. We wandelen in een normaal rustig tempo en tussendoor kunnen we pauzeren wanneer we willen. We komen tussendoor na circa 9 km ook weer langs het vertrekpunt waar we een sanitaire stop kunnen houden. Mocht je 9 km voldoende vinden dan kun je er voor kiezen om het tweede gedeelte niet mee te wandelen. Neem zelf voldoende eten en drinken mee voor onderweg. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn. Daar kunnen we eventueel nog een afsluitend drankje doen. De route is grotendeels onverhard. Sommige onverharde paden kunnen uiteraard nat en drassig zijn. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel.

Voornes Duin
Een zeer gevarieerd natuurgebied in Rockanje met bos, vochtige duinvalleien, struwelen en droge zandhellingen. In tegenstelling tot de duingebieden in noord Nederland waar de duinen enkele duizenden jaren oud zijn hebben we op Voorne te maken met relatief jonge duinen. De oudste zijn ongeveer 800 jaar, maar ook nu nog worden op het strand nieuwe duinen gevormd.

Dankzij deze lage leeftijd is het duinzand rijk aan kalk. De plantengroei heeft zich daar aan aangepast en biedt een enorme variatie aan soorten. In het duingebied kunt u grote graasdieren tegenkomen, Exmoor pony’s en Galloway runderen. Deze helpen het Zuid-Hollands Landschap het duinterrein open te houden. Deze laten zich echter niet zo heel vaak zien.