Activiteiten Ardennen

Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden in de accommodatie en in de omgeving om lekker te ontspannen of juist actief bezig te zijn. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden voor outdoor activiteiten (van te voren bij te boeken) en van wat er nog allemaal meer te doen is in de omgeving.

Outdoor Activiteiten – bij te boeken via Funbreaks

Onderstaande activiteiten kun je van te voren al boeken via Funbreaks. Je hebt dan de zekerheid dat je aan de geboekte activiteiten kan deelnemen. Ook het outdoorbureau waar wij mee samenwerken wil immers ook op tijd weten wat de aantallen zijn. Pas tijdens de reis boeken kan dus betekenen dat de activiteit al vol is. 

De outdoor activiteiten kunnen uiteraard alleen op speciale outdoor locaties in de natuur plaatsvinden zoals bijv. een steengroeve bij het klimmen & abseilen. De locaties liggen allemaal op een afstand van maximaal 20 kilometer rijden. Je gaat carpoolend samen met de andere deelnemers hier naar toe.

Klimmen & Abseilen € 33,50
Een klimwand met meerdere klimroutes van verschillende moeilijkheidsniveaus (en dus voor iedereen geschikt) en een abseil met een hoogteverschil van zeker 20 meter. Maak kennis met het sportklimmen onder begeleiding van een bergsportinstructeur. Het outdoorbureau heeft heeft in Comblain au Pont een mooie, eigen klimgroeve en is één van de mooiste klimlocaties in de Ardennen. Alles gebeurt onder deskundige begeleiding en met veilig materiaal (klimgordel, klettersteigset en helm). 

Weekend: zaterdag 10.00 – 13.00 uur
Midweek: dinsdag 10.00 – 13.00 uur

Mountainbiken met instructeur € 33,50
De Ardennen zijn bij uitstek geschikt om te mountainbiken. Op geveerde mountainbikes gaan jullie fietsen door bos, heuvels en modder. De instructeur weet de mooiste routes met leuke klimmetjes en fantastische afdalingen. Het asfalt probeert hij zo veel mogelijk te vermijden. Een activiteit waarbij men vaak niet schoon blijft maar dat hoort erbij. Iedereen krijgt verplicht een helm op. De snelheid en lengte van de tocht worden afgestemd op de deelnemers.

Weekend: zaterdag 14.00 – 17.00 uur
Midweek: donderdag 10.00 – 13.00 uur

NB: als er niet voldoende deelnemers zijn voor deze activiteit dan is een Mountainbike GPS Tocht (€ 25,00) een alternatief. Van te voren krijg je dan een korte uitleg van de instructeur. Deze kan ook aangeven welke routes geschikt zijn, afhankelijk van het niveau. De routes staan in het GPS-systeem dat jullie meenemen en daarna gaan jullie zelf met de huur-MTB op pad (zonder instructeur). 

Speleologie € 35,00
Gekleed in waterdichte pakken en helmen met lampjes wordt er een tocht gemaakt onder de grond. Hierbij klauteren en kruipen we door zalen en gangen waarbij af en toe leuke hindernissen moeten worden genomen. Van tijd tot tijd wordt er wat lenigheid gevraagd om je door smalle doorgangen te wurmen of langs steile wanden te klimmen of af te dalen. Dit is dus geen toeristische wandeling in een grot maar een echte outdooractiviteit. Uiteraard wordt deze activiteit begeleid door een instructeur die de weg in de grot goed kent. Bij twijfel: doen. Iedereen die dit gedaan heeft vond het helemaal geweldig. Een unieke belevenis!

Weekend: zondag 14.00 – 17.00 uur
Midweek: woensdag 14.00 – 17.00 uur

Challenge Parcours € 30,00
Je maakt een spannende en uitdagende tocht door de bossen rondom de steengroeves. Onderweg krijg je te maken met meerdere hindernissen over land en over water, zoals diverse touwbruggen, hoogteparcours en een spectaculaire zipline aan het einde. Samen met de instructeur wordt een route gevolgd en wordt er uitleg gegeven over de beste manier om de hindernissen te nemen. Maar haal je de overkant zonder nat pak? Gegarandeerd plezier tijdens deze enerverende activiteit. Dit parcours is toegankelijk voor iedereen, zolang je goede zin hebt en een beetje sportief aangelegd bent.

Weekend: zondag 10.00 – 13.00 uur
Midweek: woensdag 10.00 – 13.00 uur