Activiteiten Zomer Breaks Drenthe

Deze zomer gaan we meerdere keren naar het mooie Drenthe voor de Zomer Breaks. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om lekker te ontspannen of juist actief bezig te zijn. Hieronder een overzicht van een aantal activiteiten die al van te voren bij te boeken zijn (via Funbreaks) en van wat er nog allemaal meer te doen is in de omgeving.

Activiteiten bij te boeken via Funbreaks

Onderstaande activiteiten kun je van te voren al boeken via Funbreaks. Je hebt dan ook de zekerheid dat je aan de geboekte activiteiten kan deelnemen. Als je pas tijdens de reis zelf wil bijboeken dan kan het zijn dat de activiteit al vol is.

De locaties van de activiteiten liggen allemaal op een afstand van tussen de 5 en 30 minuten rijden. Je gaat carpoolend samen met de andere deelnemers hier naar toe.

Boerengolf – € 7,50
Golfen in het boerenweiland met een mini voetbal en een klomp! Boerengolf leidt altijd tot hilarische momenten. Een boerengolfbaan bestaat uit 10 holes met een lengte van gemiddeld meer dan 200 meter per hole. De oppervlakte van de boerengolfbaan is in totaal zeker 8 ha. Een hole bestaat uit een afslagpunt en het eindpunt, ‘de put’, een emmer ingegraven met een genummerde vlag erbij. De groepen lopen zo gezamenlijk de holes, gedurende de hele duur van het spel. Binnen een groep slaat men om de beurt. De groep met het minste aantal slagen heeft gewonnen!
Duur: 1,5 – 2 uur (van 10.00 – 12.00 uur)
Afstand: 5 minuten rijden

E-chopper Tour – € 25,00
Toer als een echte stoere biker door de mooie Drentse omgeving met een E-Chopper. Een unieke, stoere én milieuvriendelijke manier om de omgeving te ontdekken. We stappen op een gemakkelijk bedienbare elektrische scooter en toeren langs leuke dorpjes en door mooie natuur. Bij vertrek krijgen we een route en een volle accu mee. Een uniek en relaxte toertocht! Je dient hiervoor in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs of bromfiets-certificaat. Op deze locatie kan er ’s middags eventueel ook nog een andere activiteit gedaan worden, zoals mountainbiken of suppen.
Duur: 2,5 uur (van 10.00 – 12.30 uur)
Afstand: 20 minuten rijden

Waterskiën / Wakeboarden – € 21,00
Heb je altijd al eens willen waterskiën of wakeboarden? Dit is je kans om het te proberen op de waterskibaan! Het is redelijk snel te leren en geweldig leuk als je het eenmaal onder de knie hebt. Je wordt voortgetrokken door een kabel en de waterski-kabelbaan is ongeveer 800 meter lang! Over materiaal hoef je je geen zorgen te maken; waterski’s en een zwemvest zijn inbegrepen. Voor een wakeboard betaal je een toeslag van € 5,00 per uur (premium € 8,00). Een wetsuit (tegen de kou) kun je ter plekke eventueel ook bijhuren voor € 5,00 per uur. Zwemdiploma A en B zijn verplicht. Geschikt voor zowel beginners en gevorderden (sprongen en obstakels). Ter plekke kun je eventueel nog een uur extra bijboeken.
Duur: 1 uur (van 14.00 – 15.00 uur)
Afstand: 30 minuten rijden

Wandeling (geen kosten)
We maken een afwisselende wandeling langs een aantal Hunebedden en door het Drentse landschap. Je kan kiezen of je de hele wandeling van 9 km meeloopt (of evt. 12 km als iedereen dat wilt) of een kortere route van circa 4,5 km. Het eerste stuk van de wandeling lopen we met z’n allen samen. We starten bij het Hunebedcentrum waar ook meteen het grootste Hunebed ligt. De wandeling is deels verhard en deels onverhard. We lopen op een normaal rustig tempo en pauzeren wanneer we dat willen.
Afstand: 25 minuten rijden

NB: de wandeling wordt alleen aangeboden in de midweken (aangezien die een dag langer is dan het weekend en er meer ruimte voor activiteiten is). Als er veel animo is en het mij last minute lukt qua tijdsplanning, dan kan ik eventueel de wandeling nog op zaterdagmiddag begeleiden.

Bij voldoende animo groepsboeking mogelijk (anders zelf boeken)

Mountainbiken
Strand Nijstad is een handig start- en finishpunt voor een mountainbiketocht door Drenthe. Dit is op dezelfde locatie als de E-Chopper en het suppen, dus eventueel handig te combineren. Verhuur is inclusief cannondale helm en 1 bidon. Alle MTB’s zijn standaard voorzien van platte pedalen, op aanvraag kunnen deze omgezet worden naar SPD. Er zijn 3 verschillende routes in de omgeving, van 14,7 km, van 16,3 km en van 18,5 km.
Prijs € 15,00 per dagdeel

Suppen
Op de 19 hectare grootte waterplas van Strand Nijland (in Hoogeveen) kun je mooi suppen. Dit is op dezelfde locatie als de E-Chopper en het mountainbiken, dus eventueel handig te combineren.
Prijs € 8.- per persoon voor 45 minuten zonder begeleiding
Prijs € 15.- per persoon voor 75 minuten met begeleiding (min. 8 en max. 10 personen)

Steppen
Een rondje steppen door het mooie Emmen (en omgeving). De steps beschikken over een zeer lage opstap en laten zich zeer licht bedienen. Je huurt de step per dag maar kunt uiteraard ook alleen een kortere tocht er mee maken.
Prijs € 10,00 per dag

Funbreaks - Single Event - Mountainbike Clinic

Nog veel meer te doen in de omgeving…

Zwemplas
Klimpark in Grolloo
Paardrijden (per uur mogelijk)
Wildlands Zoo Emmen
Bezoek aan de Hunebedden

Attractiepark Slagharen
Monumentendorp Orvelte