Single Event – Wadlopen naar Ameland

Ga je ook mee met het single event Wadlopen naar Ameland? Lekker door het slib van de Waddenzee banjeren en op diepere stukken zelfs door het water waden. Wadlopen is een unieke en sportieve belevenis. En als je dan ook nog eens gezellige nieuwe mensen ontmoet wordt het natuurlijk helemaal een leuke dag!

Na de kennismaking met een kopje koffie of thee lopen we naar het beginpunt waar de gids uitleg zal geven. We starten vanaf de pier in Holwerd en gaan wadlopen over de bodem van de Waddenzee. Door modder, slik en diverse geulen komen we na zo’n 10-11 km aan bij het Oerder Duin op Ameland. We worden daarna met de tractor met aanhangwagen over het Noorderstrand naar de strandopgang van Nes gebracht. Hier kunnen we bij een strandtent lekker uitrusten en wat eten en drinken. Aan het einde van de middag nemen we de boot weer terug naar Holwerd. Het volledige programma kun je hieronder bij het tabblad “Programma” terugvinden.

De oversteek naar Ameland is een middelzware wadlooptocht. Op sommige stukken kun je goed lopen maar andere stukken door de diepere geulen zullen zeker pittiger zijn. Het is echter absoluut de moeite waard!

Datum: Zondag 22 juli 2018

Plaats: Holwerd

Prijs: € 42,50

Programma zondag 22 juli:

09.00 – 09.45 uur: Ontvangst en kennismaking met koffie of thee
09.45 uur: Naar beginpunt lopen, uitleg van de gids en vertrek wadlooptocht
Bij aankomst op Het Oerd op Ameland is er een pauze op het strand
Hierna lopen we door het duin naar het Noorderstrand en afspoelen/omkleden
Vervoer tractor met aanhangwagen over het strand
circa 14.30: Aankomst bij strandopgang Nes en wat eten/drinken bij strandtent
16.25 uur: Vertrek bus bij strandopgang Nes
17.00 uur: Vertrek veerboot
17.45 uur: Aankomst in Holwerd

We lopen een middelzware wadlooptocht van zo’n 10-11 kilometer die ongeveer 3 uur duurt. Op Ameland zelf lopen we (na een pauze op het strand) vanaf Het Oer door de duinen naar het Noorderstrand, dit duurt ongeveer 20 minuten. De wadgidsen zullen van te voren uitleg geven en ook onderweg zullen zij ons op bijzonderheden wijzen. Er wordt in grotere groepen gelopen dus er zullen nog meer mensen met ons de oversteek maken.

Wie graag wil kan een boot eerder terug nemen (om 16.00 uur). Uitleg over te dragen kleding/schoenen zal van te voren gemaild worden.